Článek o podpoře a patronství

Staňte se naším patronem a pomozte nám zvýšit dosah!

29/04/2023
Sdílet

Projekt HledamBoha.cz v současnosti zve ke spolupráci lidi, kteří tuto službu chtějí podpořit svou modlitbou, finančně nebo sdílením obsahu na sociálních sítích.

„Náš projekt vychází z života z víry v Ježíše Krista. Opřít se o modlitbu je pro nás nutností a velmi nám pomůže vědomí, že jsme v modlitbách spojeni i s dalšími lidmi. Zásadně to rozšiřuje naši síť,“ vysvětluje ředitel projektu Marek Chvátal. „Když o sobě budeme vědět a sdílet modlitební úmysly, je to pro nás cenné,“ dodává a věří, že i patroni mohou tento kontakt ocenit.

Co znamená stát se patronem projektu, vysvětluje webová stránka. „Úmyslně jsme to pojali tak, aby tam byla velká volnost, každý si může sám určit, jak se s námi propojí a na jak dlouho. Nikoho k ničemu nezavazujeme a nic nebudeme kontrolovat,“ říká Marek Chvátal. Kromě modlitební podpory je možné být patronem, který finančně přispívá na činnost projektu, zejména na provoz webu s kurzy a na zaplacení nejvytíženějším pracovníkům. V současnosti se na činnosti projektu podílí přes 50 lidí. Většinu z nich tvoří online průvodci, kteří se věnují lidem v kurzech a odpovídají na jejich otázky o Bohu a křesťanství. Tuto službu vykonávají zpravidla ve svém volném čase bez nároku na odměnu, něco ale stojí koordinace celého provozu, samotný web, překlady ze zahraničních zdrojů nebo organizace pravidelných setkání. „Naše dárce podrobně informujeme o tom, jak finanční prostředky vynakládáme,“ podotýká Marek Chvátal.

Velmi výrazně mohou patroni projektu pomoci tím, že se s HledamBoha.cz propojí na sociálních sítích. „Od počátku náš projekt pracuje se silou internetu, kde se často přesvědčujeme o tom, že právě tam lidé hledají odpovědi na životně důležité otázky. Sociální sítě fungují na šíření obsahu, každá pomoc, třeba jen občasné sdílení, se počítá,“ dodává ředitel projektu.

(fb)

foto: Pixabay

 

Další